Session 8-10

Banned words, Emotions och Archetype characters

Lektion 10: 2/8

Träff 5: 8/8 kl 18-21

Din uppgift

Under sommaruppehållet har du hunnit få tre lektioner.

Banned words är en utmärkt övning i medvetenhet. Hur uttrycker du dig och är det drivet av fri vilja? Vad händer när du försöker byta ut ord, hur reagerar karaktärerna? Du kan tycka att det inte spelar någon roll med ett ord hit eller dit men frågan är om vi har MÖJLIGHET att ändra det? Om vi inte har det är vi fast i ett program och är inte fria att uttrycka oss som vi vill. Så att träna frihet från vilken struktur som helst som har motstånd är bra träning.

Emotions är en väldigt viktigt ämne, och du kommer bli mer och mer varse om hur viktigt. De allra flesta av oss har inte fått lära oss att dra nytta av det fantastiska signalsystem som vårt känsloliv är utan har istället skapat lager med fördömanden och skam kring dem. Istället för att de får kännas och passera trycker vi ner dem. Känslor som inte har fått fritt utrymme kommer att lagras tills vi ser dem och tillåter dem. Här börjar vi med att öva oss att se och kartlägga vilka känslor vi upplever.

I Archetype characters fortsätter vi att lära känna vår rollbesättning och tar en närmare titt på de som ställer till med det största dramat hos många av oss. Vi kan ha en mänga karaktärer som inte ställer till det nämnvärt eller tvärtom kan vara till hjälp med att åstadkomma saker och därför fokuserar vi på just de här sex.

Din uppgift under de här två veckorna är att lyssna på lektion 10 och fortsätta att skriva om saker som händer under dagen och veckan. Skriv vilka av karaktärerna du ser i olika situationer. “Genast kände hon hur domaren klev in och sa hur värdelös hon var som inte hade klarat av att hantera situationen bättre.” Träna på att skriva om reaktionerna och känslorna, att se och vara ärlig med vad som pågår och känns utan att gå in i analys av dem.

Ta med till träff 5

Fundera på om det är något du gärna känner att du vill ha svar på eller att vi går igenom under den andra halvan av kursen på våra träffar.

Bonusaktivitet 14 augusti

Vid det här laget har du fått en rejäl dos av att bli medveten om och plocka isär det delar av ditt befintliga hus som du inte vill ha kvar. Därför vill jag bjuda in dig till ett event på Satyananda yoga center där du får möjlighet att koppla bort analyserandet och uppleva istället. Tisdag 14 augusti kommer två väldigt duktiga bhakti yogis till Stockholm på besök från Guatemala och håller i en kirtan och kakao-ceremoni. Kirtan är inte en religiös ceremoni men har sina rötter i vedisk filosofi där yogan kommer ifrån och man öppnar hjärtat genom vibrationerna i att chanta/sjunga på sanskrit tillsammans. Kakao används traditionellt som en plantmedicin av urbefolkningen i Central- och Sydamerika och i en ceremoniell dos upplever du en lätt berusning (liknande styrkan i kaffe) som sägs öppna ditt hjärta.

Med andra ord – vi ska dricka varm choklad och sjunga tillsammans med två fantastiska yogis från Mahadevi Ashram i Guatemala. Hur konstigt det än låter – missa inte detta! Och nej, du behöver inte ha en fantastisk sångröst eller vara en yogi. Kom och upplev.

Du hittar eventet på Facebook här

Fördjupning – för dig som vill ha mer

Efter samtalet förra gången om vem jag är (om jag inte är mina tankar, mina karaktärer, min personlighet, mina känslor, min kropp…) vill jag tipsa om en bok. The Untethered Soul av Michael A Singer beskriver på ett tydligt sätt hur vi kan separera oss från rösten i vårt huvud och vad som finns bortom den, det som är essensen av oss.

I Garys podcast får du massor med bakgrundsinformation och förståelse till vårt belief system och varför vi fungerar som vi gör. Du hittar alla avsnitt samlade här. Skulle jag rekommendera någon som är bra att börja med så är det: What is a belief eller Feeling not good enough. Annars väljer du de titlar som talar till dig.

Inspelning från fjärde träffen

Träff 4 del 1

Träff 4 del 2