Session 1 and 2

Gratitude och Abdication of power

Lektion 1: Gratitude (3/5)

Lektion 2: Abdication of power (10/5)

Träff: 16/5 kl 18-21

Din uppgift

Gör övningarna i lektionerna som kommer som ljudfil i separata mail från pathwaytohappiness.com. Hur ofta och hur mycket tid du spenderar med dem är olika beroende på olika övningar och din livssituation.

Gratitude

Lyssna på och följ instruktionerna i ljudfilen. Jag rekommenderar att du hittar flera korta stunder om dagen att öva bygga känslan av tacksamhet och några längre stunder under veckan då du lyssnar på meditationen igen. Att öva tacksamhet är något vi kommer fortsätta med under hela kursen så det är lika bra att du sätter igång nu! Det kan finnas motstånd eller kännas svårt att hitta något att känna tacksamhet för – men fortsätt öva. Det är som en muskel som behöver byggas, eller det där nya huset som vi sakta lägger en grund för. Det är inget fel på dig om du inte kan känna tacksamhet just nu, du har bara inte fått lära dig att göra det.

Abdication of power

Lyssna på och följ instruktionerna i ljudfilen. Nu börjar du iaktta ditt beteende. När ger du tilltro till en känsla av att andra (personer, händelser, vädret…) är det som avgör hur du känner dig och hur du mår? Genom att se hur du ger yttre saker makten att bestämma över din inre värld ger du också upp den makten själv och blir offer för omständigheterna. Börja iaktta och kartlägga när du har en historia om att någon eller något får dig att känna som du gör. Att skriva ner det hjälper väldigt mycket för att se klart vad som händer, om du bara tänker på det är det lätt att du stannar i dina vanliga tankemönster och det blir en del av det vanliga bruset. Skriv!

Skriv din historia

Extrauppgift. Skriv en kortfattad sammanfattning av var du befinner dig idag och viktiga händelser som har tagit dig dit, från barndomen till nu. Fokusera mer på dina reaktioner och känslor än händelsen i sig. Hur påverkade de dig och dina beslut, hur du såg på dig själv efter det eller vilka känslor du tryckte undan och aldrig bearbetade. Skriv 2-4 sidor ungefär, längden är inte det viktiga. Du får gärna maila den till mig innan den första träffen så hjälper det mig att förstå din historia lite bättre, men du behöver inte om du inte vill. Jag vill att du sparar den här berättelsen någonstans så att du kan titta på den om ett år eller tre och se vad som har förändrats i hur du ser på dig själv och din historia.

Vill du ha mer?

I Garys podcast får du massor med bakgrundsinformation och förståelse till vårt belief system och varför vi fungerar som vi gör. Du hittar alla avsnitt samlade här

Skulle jag rekommendera någon som är bra att börja med så är det: What is a belief eller Feeling not good enough. Annars väljer du de titlar som talar till dig.

Intromötet

Här finns en Dropbox-länk till inspelningen av intromötet om du missade det eller vill lyssna igen.